HTML

Bemutatkozás

Utolsó kommentek

2009.08.11. 01:00 rozyka

Hell's Kitchen vezetői tréning 1.

Bevallom, Gordon Ramsey szabályosan lesokkolt amikor először láttam a Hell’s Kitchen-t. Mégis néztem tovább, és minél többet láttam, annál inkább lenyűgözött. Egyszerűen zseniális vezető!

A Hell’s Kitchen első évadjából bemutatok néhány alapvető vezetési alapszabályt, amelyet Ramsey brilliánsan csinál. Nézz és tanulj! 
„You stupid cow! You fucking donkey!”
Igen, én is észrevettem, hogy ordibál, nyers, és cifrábbnál tarkább sértő neveken szólítja a versenyzőket. Mégis. A versenyzők (és a nézők is) hol imádják, hol utálják, de kétségtelenül tisztelik. Miért teheti meg, hogy így bánjon a csapatával? Mert világhíres. Mert tudása, tapasztalata és eredményei legitim vezetővé teszik. Mert a zord külső és döntései mögött bizony határozott értékrend lapul. És mert ez a show része.
De ha nem áll fenn az összes fent szereplő feltétel, akkor ezt inkább ne, kedves vezető!
"This is my standards and this is my restaurant. You understand that?"
Ramseyt következetes és állandó minőségi standardje juttatta oda ahova. És ezt várja el a résztvevőktől is, nincs kompromisszum. Mindenki tudja, mik az elvárások és hogy az „elég jó” nem elég jó. Minőségi színvonal és a követelmények kőbe vannak vésve, és minden egyes döntése és mondata ezeket tükrözi vissza.
„The first time ever in Hell’s Kitchen”
Pontosan tudja, hogy nagy eredmények eléréséhez szenvedély kell, vágy, izgalommal teli várakozás. Valami nagy dolog, amit még soha senki nem hajtott végre. És Ramsey mestere ennek. Az újabb megmérettetéseket mindig olyan szavakkal kezdi, mint „legelőször a Hell’s Kitchen történetében” vagy „nagy bejelentésem van”, és „aki ma megnyeri a feladatot, annak valami nagyon-nagyon másban, nagyon érdekesben lesz része, ami nem történik meg minden nap”. Hát ezek után nem akarnád te is lehozni a csillagokat az égről?
"Shut it down!"
Kíméletlen, egyenes visszajelzés. Döntéseit mindig megmagyarázza és tényekkel támasztja alá. Amikkel lehet vitatkozni… de minek?
 

És íme a Hell's Kitchen vezetői tréning videók (csak angolul, néhány fontosabb mondat fordítása alább):

Az elsőben gyönyörű példát láthatunk a csapat motiválására, a várakozások felkeltésére, a nagy szavak erejére. Nem hiányozhat a minőségi követelmények leszögezése sem.

„Tegnap nagyon rosszul ment, de a mai nap a Nagy Visszatérés napja. És erre igazán szükségünk van, nemde? Úgy gondolom, ma kemény munka elé nézünk, be kell bizonyítnunk - nem a vendégeinknek, hanem magunknak-, hogy mire vagyunk képesek. Hát ezért vagyunk itt, ugye?”.

"Kétségbeesett vagyok, hogy végre teljesítsünk egy teljes felszolgálást, ezért adok extra motivációt a csapatnak. De nem vagyok hajlandó középszerű ételt kiküldeni. Tökéletesnek kell lennie."   

A második videóban végignézhetünk egy remekül végrehajtott visszajelzést tényekkel, személyes megszólítással. Az elvárásokat egy meglepő lépéssel égeti bele ismét a versenyzők fejébe, amikor kirakja Christ, a tapasztalt főszakácsot.

"1, 2, 3, 4 ... 17 rendelés van még hátra. Zárjatok be! Két óra elpazarolva...".
"Piros csapat, ti több ételt küldtetek ki, mint a kék csapat. Kék csapat, 42 vendég távozott anélkül, hogy a főfogást megkapták volna. De a kiadott ételek minőségét sokkal magasabbra értékelték mint a pirosakét. A felszolgálás is jól ment. A piros csapatban, hát, a felszolglásról nem sok jót tudunk elmondani, ugye? Éppen csak tűrhető volt, és több emberetek volt a csapatban. Nehéz döntés. A vesztes csapat ma este a piros csapat. Jimmy, neked sikerült 80 előételt elkészítened, de sajnos mindegyik tányér maszatos és a felszolgálásod sokkoló volt. Ezért te nem jelölhetsz. Michael, te gondoskodtál a desszertekről és kiválók voltak a visszajelzések. Azt akarom, hogy te jelölj két embert kiesésre."

"OK, figyeljetek, és figyeljetek nagyon! Amikor valaki folyamatosan azt hangoztatja, hogy mennyire jó és folyamatosan reklámozza magát, de nem szállítja az eredményeket, az kiveri nálam a biztosítékot. Ezért nincs (Chris) már itt velünk."

folyt.köv.

Szólj hozzá!

Címkék: video ertekek ramsey motivacio trening dontes vezeto hellskitchen


A bejegyzés trackback címe:

https://16tonna.blog.hu/api/trackback/id/tr321301723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása